woensdag 22 april 2020

'Block Posters': gratis webtool waarmee juffen en meesters prachtige instructieve en educatieve posters kunnen maken voor hun groep

Begin vorige maand plaatste ik de blogpost 'Maak eens een educatieve en instructieve poster voor jouw groep'. Aan het eind van die blogpost schreef ik: "De komende weken bespreek ik een aantal online programma's / webapps waarmee je op een (eenvoudige) manier mooie posters kunt (laten) maken."
In deze blogpost een korte beschrijving van de online tool Block Posters. Met deze online tool kun je grote instructieve en educatieve posters maken voor jouw groep. Block Posters is gratis te gebruiken en je hoeft geen account aan te maken.

Met Block Posters maak je in drie stappen posters van een (eigen) afbeelding:
Stap 1: Afbeelding uploaden.
Stap 2: De afbeelding in 'stukken' verdelen (die je later- na het downloaden - aan elkaar moet plakken).
Stap 3: De poster downloaden en printen.


"Block Posters lets you make your own custom posters at home for free.Upload an image, choose your options and then download and print out your own personalized huge poster!"

Uitlegfilmpje: 'How to print a poster with a standard printer'



Handleidingen


Conclusie

  • Leuk om te gebruiken als je een opvallende poster nodig hebt voor een schoolactiviteit, bijvoorbeeld een sportdag, afscheidsavond van groep 8, fancy-fair, enz. of voor jouw groep, bijvoorbeeld met 'uitleg' van iets of regels in de klas.
  • Een leuke tool die heel eenvoudige is te gebruiken, maar - denk ik - een heleboel dure 'printer'-inkt kost. Zeker als je meerdere posters wilt afdrukken. Wellicht kan het uiteindelijk goedkoper zijn om de poster af te laten afdrukken.


Gerelateerde blogposts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten