dinsdag 10 maart 2020

21 Websites waar leerlingen online de tafels kunnen oefenen en 3 websites waar je werk-/oefenbladen 'tafels' kunt genereren

In deze blogpost vind je een lijstje met 21 Nederlandstalige websites waar jouw leerlingen gratis en zonder account de tafels online kunnen oefenen en waar je meer handige 'tafel'-informatie vindt. Misschien dat je de genoemde websites al kent en/of gebruikt. Hoe dan ook: het is zeker de moeite waard deze sites eens rustig te bekijken en uit te proberen.
Verder staan er in deze blogpost een aantal websites waar je werk-/oefenladen voor de tafels kunt genereren en downloaden.

Het overzicht in deze blogpost is natuurlijk niet volledig. Daarom mijn vraag: als jij nog een bruikbare (Nederlandstalige) website weet waar leerlingen de 'tafels' kunnen oefenen en die niet in onderstaande lijst staat, wil je die website dan a.u.b. melden via het reactieformulier onder deze blogpost. Alvast heel hartelijk bedankt!

Let op reclame. Wil je dat jouw leerlingen geen reclame zien: gebruik een 'adblocker'.

21 Websites waar jouw leerlingen online de tafels kunnen oefenen


1. Tafels oefenen


  • Deze site is een volledig webbased programma waarop kinderen op een effectieve en leuke manier de rekentafels online kunnen oefenen.
  • Bij het automatiseren van de tafels blijkt het succesvol om de tafels die een kind al kent weg te strepen en zich te richten op het oefenen van de sommen die nog niet beheerst worden. Dit is wat tafels-oefenen.nl eigenlijk doet met het kleurtjessysteem.
  • Dit programma maakt van het tafels oefenen een rekenspel door een uniek beloningssysteem. De kinderen kunnen geld verdienen en hier een beloning van kopen in de "winkel" van tafels-oefenen.nl.
  • Geschikt voor groep 4 t/m 8.
* Website/URL: http://tafels-oefenen.nl/

2. Oefenplein.nl: Keersommen


  • De makkelijkste oefeningen staan bovenaan. De moeilijkste oefeningen staan onderaan. Bij elke oefening staat voor welke groep deze bedoeld is.
  • Keersommen leren of bepaalde keersommen herhalen (vooral bedoeld voor groep 4, groep 5 en groep 6):
  • Als je bepaalde keersommen wilt leren of herhalen zijn dit handige oefeningen! De moeilijkheid van de keersommen wordt langzaam opgebouwd.
  • Uitleg: Vul de goede antwoorden op de sommen in en klik daarna op [controleer antwoorden]. Je krijgt de goede antwoorden te zien en kunt daarna met de knop [nieuwe sommen] dezelfde oefening nog een keer doen, maar dan met andere sommen.
* Website/URL: http://www.oefenplein.nl/rekenen/70-keersommen

3. Maaltafels.be




Je vindt op deze website allemaal verschillende 'tafelspelletjes'. Het beste is eerst zelf e.e.a. te bekijken en de 'linkjes' van de spelletjes die jij wilt gebruiken op bijvoorbeeld een 'Yurls' plaatsen.
* Website/URL:

4. Tafeldiploma.nl


"[...] Als je een aantal tafels al aardig beheerst kan je met de tempotoets de tafels selecteren die die je op snelheid wil gaan oefenen. Maak je een keer een foutje dan kan je aan het einde van de toets zien wat het juiste antwoord is. Zo kan je snel alle tafels leren. De tempotoets is een goede voorbereiding op het tafeldiploma. Bij het tafeldiploma gaan de vragen nog wat sneller dan bij de tempotoets, maar als je alle vragen goed hebt haal je het tafeldiploma! Er zijn twee tafeldiploma’s. Het kleine diploma bestaat uit 30 vragen. Als je het kleine diploma hebt gehaald beheers je de tafel van 1,2,3,4,5 en 10. Bij het grote tafeldiploma krijg je 40 vragen, hier komen alle tafels; 1 t/m 10, in voor..."

5. TafelsOefenen.nl


"TafelsOefenen.nl is een leuke en leerzame website. Zoals de naam al zegt kun je hier de tafels oefenen en het maakt niet uit of je in groep 4 of in groep 5 zit, we hebben tafels voor alle niveaus. De oefeningen die op onze site staan worden aangeboden in de vorm van spelletjes, dit is natuurlijk heel leuk en je leert er ook nog eens heel erg goed van rekenen.
Je kunt meteen de tafels oefenen. Zoek een leuke opdracht uit, probeer alle keersommen op te lossen en verbreek steeds weer jouw eigen record. Sommige tafels oefen je tegen de computer maar we hebben ook spelletjes waarin je sommen moet oplossen samen met andere spelers..."
* Website/URL: https://www.tafelsoefenen.nl/

6. Junior Einstein - De-tafels-oefenen.nl



De tafels van 1 t/m 12 trainen in verschillende soorten oefeningen.

* Website/URL: https://www.de-tafels-oefenen.nl/

7. Yurls 'Tafels oefenen'



Op deze Yurls vind je o.m. apps, tafelboekjes om te downloaden, tafelspelletjes, tafels 'Mens Erger Je Niet', tafelkwartet, instructievideo's, tafelliedjes en digibordtools.
Kortom: een prachtig startpunt als je materiaal zoekt om de tafels in jouw groep te oefenen.


8. Tafels oefenen, joepie!



'Tafels oefenen, joepie!' is een blog van juf Tanja:
"Ik was jaren een juf in het tweede leerjaar. Door de jaren heen ontdekte ik een aantal doeltreffende en leuke manieren om de tafels te oefenen. Die verzamel ik allemaal op deze blog.
Omdat elk kind anders is, anders leert en andere interesses heeft, zocht ik naar een brede waaier aan activiteiten zoals zingen, computerspelletjes, kleurplaten, knutselwerkjes, ..."

9. Tafels oefenen


"Tafels oefenen is niet altijd zo leuk, maar je leert er wel snel mee rekenen. Daarom krijg je na elke vijf juiste oplossingen hier een grappig filmpje te zien. Je kiest zelf welke tafels je wil oefenen, bovenaan de pagina. Opgelet! Telkens je daar een nieuwe tafel kiest, begint de teller weer van voren."

10. Tafeleiland


"[...] De tafels oefenen doe je hier. De tafels zijn erg belangrijk, het is de basis bij veel rekensommen in de hogere groepen, op de middelbare school en later zelfs op het hoger onderwijs. Het is natuurlijk ook belangrijk in het dagelijks leven, als je bijvoorbeeld op de markt bent en even snel iets uit wilt rekenen. Meestal worden de tafels in groep 4 en groep 5 geleerd. In groep 4 vaak de tafels van 1 t/m 5 en 10 en in groep 5 alle tafels. Kinderspelletjes.nl heeft deze oefening ontwikkeld zodat het oefenen nog eenvoudiger wordt..." Meer »

11. Tafels Oefenen.nu


"TafelsOefenen.nu is een gratis webtool voor thuis en op school. Oefen tafels, plus sommen en minsommen met leuke rekenspelletjes. De rekenspelletjes op Tafels Oefenen zijn op basis van jarenlang onderzoek en in samenwerking met leerlingen, docenten en ouders tot stand gekomen. TafelsOefenen.nu verbetert het hoofdrekenen, denksnelheid en rekenvaardigheid bij kinderen."

12. Tafeltjes leren



Oefen van de tafels 1 t/m 12.
Je kunt hier ook een tafeltjesposter (pdf) en/of een set van 12 losse posters (ZIP-bestand) downloaden.


13. Digipuzzle - Tafels



Allerlei leuke 'tafel'-spelletjes!

Website / URL: Allerlei leuke 'tafel'-spelletjes!


14. Spelletjesplein: Plein 21 Rekenen - tafelspelletjes



Allerlei leuke 'tafel'-spelletjes!


15. Tafels oefenen


"Op deze pagina kun je de tafels oefenen. Bij elke tafel kun je kiezen uit drie oefeningen. Bij oefening 1 oefen je de tafel in de juiste volgorde. Bij oefening 2 en 3 is de tafel door elkaar gehusseld."

16. Rekenen.nl - Tafels oefenen


"In groep 4 begin het tafels oefenen of wel het vermenigvuldigen van kleine getallen. De tafels die op de meeste scholen in groep 4 behandeld worden zijn de tafel van 1, 2, 3, 4, 5, en 10. In groep 4 volgen dan de tafels van 6, 7, 8, en 9. Daarna kunnen alle tafels door elkaar gemixt worden geoefend. De tafelsommen zijn de basis voor het vermenigvuldigen in groep 5, 6, 7 en 8. Het is daarom belangrijk dat de tafels goed worden beheerst."
Zie ook: Tafeldiploma.nl - Tafeldiploma Tempotoets - Tafeldiploma 1 minuut toets.

* Website/URL:

17. 9Box



Leuk 'tafel'-spel. Wel goed de 'Help' lezen én doen!

* Website/URL:

18. Tempotoets



Bij tempotoets kun je kiezen voor keersommen van de tafels van:
  • 1 tot 10
  • 1 tot 5
  • 6 tot 9
  • 7 tot 9
  • 11 tot 20
  • veel


Word een tafelkampioen! Leuke site!
Als je al je tafels kent, oefen ze dan in met deze twee andere leuke programma's:

20. Rekentoppers - Tafels



Oefen de tafels van 1 t/m 10 en ook 'Stip'-sommen of beide door elkaar.


21. Multipla


"Zie jij snel de hoeveelheid die geflitst wordt als een tafel van vermenigvuldiging?"
* Website / URL: http://edubits.eu/nl/content/multipla

Startpagina tafels oefenen: Yurls 'Tafels oefenen'



Op deze Yurls vind je o.m. apps, tafelboekjes om te downloaden, tafelspelletjes, tafels 'Mens Erger Je Niet', tafelkwartet, instructievideo's, tafelliedjes en digibordtools.
Een prachtig startpunt als je materiaal zoekt om de tafels in jouw groep te oefenen.

* Website/URL: https://tafels.yurls.net/

Werk-/oefenbladen 'tafels' genereren



Sommenmaker: Werk-/oefenbladen printen én de tafels online oefenen

Op Sommenmaker kun je - behalve werkbladen genereren - ook online sommen oefenen!


Werkbladen vermenigvuldigen - tafels en deeltafels van 1 t/m 12
Het automatiseren van de tafels is belangrijk, dat is bekend. Meestal is het aanbod in rekenmethodes niet voldoende. Met de Sommenmaker kun je onbeperkt extra werkbladen met tafels generen en printen én online oefenen.

* Website/URL: https://www.sommenmaker.nl/

2. De werkbladengenerator van Lessucces


De werkbladengenerator van Lessucces

Je kunt hier ook complete tafelwerkboekjes downloaden.

* Website/URL: 

3. Rekenrijtjes.nl




Zoeken naar 'tafel'-materiaal op 'Yurls'

Nog niet genoeg materiaal om de 'tafels' te laten oefenen..? Zoek dan eens op de 'Yurls'-pagina's van collega's. Hier vind je vast nog veel meer materiaal!

Zoeken naar 'tafel'-materiaal op 'Yurls'
  • Ga naar www.yurls.net.
  • Typ in het zoekveld 'tafels' o.i.d.
  • Klik op het blauwe knopje 'Yurls', et voilã..!
Geschikt materiaal dat je vindt, kun je eventueel op je eigen 'Yurls' overnemen. Heb je geen 'Yurls', dan gauw een 'Yurls' voor jouw eigen groep maken! 'Yurls' is helemaal gratis!!

Gerelateerde blogposts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten