donderdag 23 april 2020

Leesvoer..! Handige tips, how to's & interessante artikelen (17)

Dit is aflevering 17 van mijn overzicht met de leukste en handigste tips, how to's en artikelen die ik de afgelopen dagen las in mijn RSS-lezer. Ik wil dit alles graag met jullie delen. Misschien heb je er iets aan...

VOS/ABB: 'Handreiking en modellen voor herstart scholen – PO'
"VOS/ABB heeft een handreiking gemaakt die scholen voor primair onderwijs en hun besturen kunnen gebruiken om de scholen na de meivakantie weer te laten beginnen. Bij de handreiking zit een Excel-bestand met modellen..."
Lees verder »
Lesopafstand.nl (Kennisnet) - In het primair onderwijs: 'Weer naar school'
"Het kabinet volgt het advies van het Outbreak Management Team (OMT) en heeft voor het primair onderwijs (basisscholen en scholen voor speciaal onderwijs voor kinderen in de basisschoolleeftijd) het volgende besloten..."
Lees verder »
Lesopafstand.nl (Kennisnet) - In het primair onderwijs: 'Stappenplan weer naar school'
"De afgelopen tijd is er door alle scholen hard gewerkt aan het vormgeven van les op afstand. Het kabinet heeft nu besloten dat het speciaal onderwijs in de basisschoolleeftijd volledig wordt geopend, en dat leerlingen uit het basisonderwijs voor de helft van de tijd naar school gaan. Het staat scholen vrij de organisatie hiervan op hun eigen manier in te vullen..."
Lees verder »
Lesopafstand.nl (Kennisnet) - In het primair onderwijs: 'Protocollen'
Twee protocollen dienen als handreiking voor het primair onderwijs bij het opstarten van de scholen vanaf 11 mei. Er is een protocol voor het speciaal basisonderwijs en speciaal onderwijs en een protocol voor regulier basisonderwijs..."
Lees verder »
ComputerIdee.nl: 'Zo download je de corona-stickers voor WhatsApp'
"Nu we veel thuisblijven en vrienden en familie minder zien, zijn chat-apps onmisbaar geworden. WhatsApp en de World Health Organization bedachten dan ook een set stickers om naar elkaar te sturen, met de naam 'Together At Home', ofwel samen thuis..."
Lees verder »
TechNieuws: 'Update voor WhatsApp: Videobellen met meer mensen mogelijk'
"WhatsApp krijgt binnenkort een nieuwe update waardoor het mogelijk zal worden om met meerdere mensen te videobellen. Dit gerucht is eerder al verschenen. Inmiddels is er meer informatie te vinden over deze functie..."
Lees verder »
HCC.nl: 'Hoe maak je een back-up van whatsApp?'
"Om te voorkomen dat je al je berichten en media kwijt bent als je een nieuwe smartphone koopt, moet je regelmatig een back-up maken. Dat geldt ook voor de WhatsApp-geschiedenis. Hoe doe je dat..."
Lees verder »
MeesterSander.nl: 'Tips voor activiteiten in een online les of meeting met kleuters'
"Een online les met kleuters is een hele uitdaging en veel leerkrachten zien er dan ook tegenop. In deze blog geef ik je tips om dit op een goede manier te laten verlopen en welke activiteiten je dan kunt doen. In drie stappen laat ik zien hoe jij een online les kan geven aan kleuters..."
Lees verder » 
Tweakers: 'Overheid laat eigen experts nieuwe corona-app ontwikkelen na appathon'
"De overheid gaat zelf een nieuwe corona-app laten ontwikkelen. De zeven apps die dit weekend meededen aan de 'appathon', worden daarbij niet gebruikt. Volgens minister De Jonge van Volksgezondheid voldeden de gepresenteerde apps niet aan de privacy- en veiligheidseisen..."
Lees verder »
PC-Active: 'Lees-app Pelle op Reis gratis beschikbaar'
"De lees-app Pelle op Reis stimuleert kinderen van 8-11 jaar kinderen om te blijven lezen tijdens deze periode waarin zij afstandsonderwijs krijgen. De gratis app is ontwikkeld door Onderwijszorg Nederland (ONL)..."
Lees verder »
 ComputerTotaal.nl: 'Pas op met foto’s van thuiswerken'
"We zitten vrijwel allemaal thuis, en een deel van die thuiszitters is aan het werk. Om dan toch maar wat te delen op social media is het voor velen erg verleidelijk om foto’s van thuiswerken te uploaden. Maar daar zitten nogal wat linke haken en ogen aan..."
Lees verder »
ComputerTotaal.nl: 'Dit zijn de beste gratis apps voor videobellen'
"De coronacrisis zorgt ervoor dat veel mensen vanuit huis moeten werken en momenteel worden apps voor videobellen massaal gebruikt om in contact te blijven met collega’s, familie of vrienden. Wij bespreken drie goede opties..."
Lees verder »
ComputerTotaal.nl: 'Lettertypen insluiten in Word'
"Het is altijd maar afwachten of wanneer jij een Word-document of bijvoorbeeld PowerPoint-presentatie naar iemand mailt, die er bij de ontvanger net zo uit ziet. Als de ontvangende partij een door jou gebruikt lettertype niet op de computer heeft staan, gaat het mis. Dat euvel is gelukkig eenvoudig op te lossen! Zo moet je lettertypen insluiten in Word..."
Lees verder » 
ComputerTotaal.nl: 'Windows 10 overzetten naar nieuwe pc'
"Heb je een nieuwe pc gekocht? Of een nieuwe harde schijf of ssd geplaatst? Vaak betekent dat het opnieuw moeten installeren van Windows en al je gegevens terugzetten. Bespaar veel tijd door Windows 10 te klonen. In deze how-to leggen we uit hoe Windows 10 overzetten naar een ander systeem op deze manier werkt..."
Lees verder »
Mashable: 'How to download YouTube videos' (uitlegfilmpje)
"There are a number of ways to download your favorite YouTube videos for off-site viewing. We take a look at the methods to do so and the legality surrounding it..."
Bekijk hier het filmpje »
The Verge: 'How to use your Android or iOS device as a webcam'
"Useful if you have a spare phone and no webcam for your PC.
A good webcam, let alone any webcam, is tough to find these days. Just to put a time marker on this post: the coronavirus pandemic has moved much of America’s workforce into a work-from-home environment. With so many people in need of basic tech supplies, demand for webcams has surged, and as supplies dwindle, prices have unsurprisingly skyrocketed..."
Lees verder »
Afbeelding van Oberholster Venita via Pixabay

Geen opmerkingen:

Een reactie posten