maandag 16 maart 2020

The Teacher's Corner - 'Graph Worksheets': maak zelf allerlei werk- / oefenbladen met grafieken

Over online tools waarmee je gratis allerlei soorten grafieken kunt maken heb ik al eerder geblogd (zie de gerelateerde blogposts aan het eind van dit artikel).

Onlangs vond ik op de website The Teacher's Corner de gratis tool Graph Worksheets, waarmee je gratis allerlei werk- /  oefenbladen met grafieken kunt maken en vervolgens kunt downloaden voor jouw leerlingen of kunt gebruiken op jouw digibord. Ondanks dat deze tool Engelstalig is, is deze heel goed te gebruiken, omdat je alle teksten en opdrachten kunt invullen in het Nederlands.

Grafieken maak je door onderstaand formulier - dat staat op de pagina Graph Worksheets - een grafiek te kiezen, de tekstvakjes in te vullen (gewoon in het Nederlands), de kleuren voor de lijnen, balken en 'taart'-grafiekstukken te kiezen en tot slot - als je helemaal klaar bent - op de groene knop Make Graph Worksheet te klikken. Het werk- / oefenblad wordt dan gegenereerd. Zie afbeelding 1:

Afbeelding 1: Met dit formulier op de website maak je grafieken

De gegenereerde afbeelding van de grafiek kun je desgewenst tonen op je digibord. De grafiek is dan interactief. Helaas heb ik nergens een 'link' gevonden om de grafiek te bewaren voor gebruik op het digibord. Je zult het dus moeten doen met een niet interactief werkblad. Dat is wel jammer. Wellicht is dit wel mogelijk als je voor een betaalde account kiest.
Afbeelding 2: Taartgrafiek in 3D

Het 'grafiek'-werkblad kun je downloaden en printen voor jouw leerlingen.
Door de functie Afdrukken (in Google Chrome) van jouw browser gebruiken, kun je zien hoe de afgedrukte grafieken er uitzien. Zie afbeelding 3:

Afbeelding 3: Zo ziet het 'grafiek'-werkblad eruit als je het gaat printen of opslaan als 'pdf'

Er staat heel veel opdringerige reclame op de website, maar dat is de prijs die je betaalt voor gratis.


Gerelateerde blogposts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten