donderdag 25 juni 2020

Met het gratis en online 'OnzeLes' geven jouw leerlingen anoniem feedback op jouw les

De gratis online webtool (app) OnzeLes.nl is "een programma om leerlingen op een laagdrempelige en veilige manier feedback te laten geven aan hun leraren, ondersteund door een app en is ontwikkeld door de Stichting leerKRACHT.  Het doel is om vervolgens het gesprek in de klas te voeren over hoe de lessen beter kunnen. [Bron]"

De app wordt gebruikt door de leerlingen en is ook op de website OnzeLes te vinden. De leerlingen kunnen deze app pas downloaden als je als leerkracht een account hebt aangemaakt.

OnzeLes in 3 stappen

  1. Feedback-onderwerpen verzamelen
    In een leuke werkvorm stel je als klas een lijst samen met 5-10 kenmerken van een goede les.
  2. Feedback vragen met OnzeLes
    De lijst met positieve kenmerken wordt in de OnzeLes web-app ingevuld. Vervolgens kunnen leerlingen anoniem aangeven welke twee positieve kenmerken zij het meeste zien (de tops) en welke twee er het meest verbeterd kunnen worden (de tips).
  3. Gesprek in de klas
    Op basis van de breedgedragen tops en tips voert de leraar het gesprek in de klas. Het doel is om tot concrete acties te komen die de lessen nóg beter kunnen maken. [Bron]

Instructievideo OnzeLes

In onderstaande instructievideo wordt
  • uitgelegd hoe OnzeLes werkt;
  • de app voor de leerlingen besproken;
  • wat je kan doen om OnzeLes in jouw klas te gebruiken.


Handleiding en PowerPoint OnzeLes 

  • In OnzeLes Handleiding (pdf) wordt precies uitgelegd wat de verschillende dingen zijn die je als leerkracht moet doen om met OnzeLes aan de slag te gaan.
  • De 'PowerPoint'-presentatie OnzeLes Presentatie kun je gebruiken bij de introductieles van OnzeLes bij jouw leerlingen of bij een presentatie over OnzeLes op een ouderavond. 
  • Het is - denk ik - wel belangrijk om - voordat je eventueel met OnzeLes aan de slag gaat - eerst de gebruiksvoorwaarden van 'OnzeLes' te lezen. Je vindt hier een heleboel nuttige informatie.
"OnzeLes is een gratis dienst. De OnzeLes web-app verzamelt geen data voor commerciële doeleinden en houdt zich aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens..." Lees verder »

Geen opmerkingen:

Een reactie posten