dinsdag 12 mei 2020

'Toy Theater': leuke leerspelletjes voor leerlingen en prachtige 'digibord'-tools voor leerkrachten

Een tweet van Tony Vincent (@tonyvincent) attendeerde mij op de Engelstalige website Toy Theater.
"Toy Theater | Educational Games for Kids
Toy Theater is a collection of interactive educational games for your elementary classroom. They are all free and are designed to work on computers, tablets and mobile devices. Add Toy Theater to your teaching toolbox!"

De leerspelletjes voor leerlingen

De leerspelletjes op Toy Theater zijn helemaal gratis en zonder account te spelen. Uiteraard zijn deze spelletjes in het Engels, maar met een beetje hulp van de prima te spelen door leerlingen.

Afbeelding 1: de homepage van Toy Theater

  • De spelletjes en 'digibord'-tools (teacher tools) zijn leuk getekend en hebben prachtige kleurtjes die de leerlingen ongetwijfeld aanspreken.
  • De rekenspelletjes (math) leren jonge leerlingen de basisprincipes die ze nodig hebben om te leren tellen, optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen, etc. Ook vind je een aantal moeilijkere grafische spellen met bijvoorbeeld cirkeldiagrammen.
  • De leesspelletjes (read) zijn mogelijk niet zo geschikt, omdat de woorden en zinnetjes die in de verschillende spelletjes wordt gebruikt in het Engels zijn. Wellicht kun je ze inzetten bij een Engelse les.
  • Bij de 'kunst'-spelletjes (art) vind je teken- en kleurspelletjes en kleurplaten. Helaas kunnen de tekeningen niet gedownload worden. Je zou er wel een schermafdruk van kunnen laten maken en die opslaan op de computer. Aardig is, dat leerlingen ook in schilderijen van beroemde schilders kunnen kleuren. De beschrijving van de schilderijen is uiteraard in het Engels.
  • Op de pagina met puzzels (puzzle) staan allerlei leuke 'hersenkrakers'.
  • Op de pagina Game staan allerlei leuke spelletjes, zoals 'boter, kaas en eieren', dammen en schaken en nog veel meer. 
  • De spelletjes die in het Classic Toy Theater staan (dit zijn de eerste spelletjes die op Toy Theater werden geplaatst) maken gebruik van Flash en kunnen niet op smartphones of tablets worden gespeeld. Overigens: eind 2020 stopt Adobe met Flash.

Een heleboel 'digibord'-tools (teacher tools) voor leerkrachten

Op de pagina teacher tools staan een groot aantal 'digibord'-tools. Je moet zelf maar eens kijken of er een tooltje tussen zit die je kunt gebruiken. Zie de afbeeldingen 2 en 3 hieronder.

Afbeelding 2: 'Digibord'-tools (teacher tools)


Afbeelding 3: Virtual Manipulatives

Toy Theater is een website die je beslist bij jouw favorieten moet plaatsen c.q. in de bladwijzerbalk van je browser moet opnemen. Geweldige website!!

Gerelateerde blogposts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten