zaterdag 30 mei 2020

Leesvoer..! Handige tips, how to's & interessante artikelen (36)

Dit is aflevering 36 van mijn overzicht met de leukste en handigste tips, how to's en artikelen die ik de afgelopen dagen las in mijn RSS-lezer. Ik wil dit alles graag met jullie delen. Misschien heb je er iets aan...

hcc!: 'Hoe sluit je een tweede scherm aan op je laptop?'
"Op dit moment werken veel mensen thuis met een laptop. Als je daarop een tweede en groot scherm aansluit, maakt dat het thuiswerken prettiger en ergonomischer. Hier leggen we de basisstappen uit en geven we je een paar handige tips..." Lees verder »

Wikiwijs: 'Wikiwijs introduceert themapagina nieuwkomersonderwijs'
"De themapagina met open lesmateriaal voor nieuwkomers staat online.
In dit artikel lees je hoe het initiatief voor de themapagina met nieuwkomersonderwijs is ontstaan en hoe je kunt bijdragen aan het succes van deze themapagina. Het begon allemaal met leraren die open lesmateriaal voor nieuwkomers ontwikkelden en het materiaal deelden op..." Lees verder »

hcc!: 'Grotere en gekleurde tekstcursor in Windows 10'
"Microsoft verbetert de toegankelijkheid voor slechtzienden in Windows 10 met nieuwe opties voor de tekstcursor en de tekst-naar-spraakfunctie..." Lees verder »

PO-Raad: 'Protocol basisonderwijs beschikbaar'
"Het protocol voor het volledig openstellen van de basisscholen is beschikbaar. Graag hadden wij het protocol begin deze week gepubliceerd. Maar de praktijk was wederom weerbarstig: voor het maken van een veilig protocol was het advies van het Outbreak Management Team (OMT) noodzakelijk. Minister De Jonge publiceerde dit advies vanmiddag: 'Op basis van dit OMT-advies kunnen de protocollen door de sector worden aangepast, zodat scholen zich in samenwerking met de BSO goed kunnen voorbereiden op volledige heropening.'... Lees verder »

NOS.nl: 'Passend onderwijs werkte minder goed dan gehoopt'
"De Wet passend onderwijs heeft minder goed uitgepakt dan aanvankelijk de bedoeling was. Bijna zes jaar na de invoering blijkt dat er niet meer kinderen met een handicap, leer- of gedragsproblemen naar een gewone school zijn gegaan. Ook hebben docenten niet meer hulp gekregen om die zogenoemde zorgleerlingen te ondersteunen, omdat er geen geld voor was..." Lees verder »

NU.nl: 'Nederlanders blijven steeds minder thuis tijdens coronacrisis'
"Na de aankondiging van de eerste coronamaatregelen van het kabinet bleven mensen massaal thuis, maar in de afgelopen weken zijn Nederlanders steeds vaker op pad gegaan. Dat blijkt uit een analyse van de mobiliteitsdata van Google door NU.nl. "Mensen krijgen het benauwd thuis", stelt socioloog David Bos..." Lees verder »

ComputerIdee.nl: 'Windows 10 mei 2020-update staat voor je klaar'
"Het is volop lente en voor Windows 10 betekent het dat de tijd aangebroken is voor de eerste grote onderdelenupdate van dit jaar. De mei 2020-update is vanaf 28 mei voor iedereen beschikbaar. Lees hier over de installatie en wat de update toevoegt..." Lees verder »

MeesterSander.nl: 'De 3 beste tips voor je ideale (thuis) werkplek – Tips voor thuis en school'
"Een goede werkplek is erg belangrijk. Dat heb ik de afgelopen maanden ook ervaren. Het liefst klap ik mijn laptop open op een tafel van de kinderen of op de eettafel in huis. Een bureau is niks voor mij dacht ik altijd. Totdat het thuiswerken begon. In de afgelopen periode heb ik gemerkt dat veel achter de computer of laptop zitten niet ideaal is voor mijn lichaam. Daarom zet ik in deze blog mijn tips voor de ideale (thuis)werkplek op een rij..." Lees verder »

NU.nl: 'Zo gaan Facebook, Twitter en YouTube om met desinformatie'
"Twitter ligt in de clinch met de Amerikaanse president Donald Trump omdat Twitter twee van zijn berichten van een label heeft voorzien omdat ze mogelijk misleidende informatie bevatten. Hoe gaan andere socialemediaplaformen om met desinformatie..." Lees verder »

hcc!: 'Update Gmail maakt de Inbox overzichtelijker'
Gmail is een veelgebruikt mailprogramma, maar de Inbox op een prettige instellen valt nog niet mee. Google komt nu met een ‘Snel instellingenmenu’ om dat probleem op te lossen..." Lees verder »

ComputerTotaal.nl: '18 tips voor fotograferen met je smartphone'
"Smartphones, en in toenemende mate ook tablets, hebben bijzonder goede camera’s. Standaard wordt alles automatisch voor je geregeld en dat is lekker makkelijk. Maar wil je echt goede foto’s en films maken, dan is er kun je beter het heft in eigen hand nemen om de camera een handje te helpen. Met deze 18 tips wordt fotograferen met je smartphone een makkie..." Lees verder »

ComputerTotaal.nl: 'Foto bewerken? Tips voor 20 gratis programma's'
"In de zomerperiode schoot je waarschijnlijk geheugenkaarten vol met foto's. Als je denkt aan foto's bewerken en beheren, dan denk je misschien snel aan de Windows Photo Viewer (of Verkenner) en het betaalde Adobe Photoshop Elements. Maar er zijn genoeg tools voor gratis..." Lees verder »

ComputerTotaal.nl: 'Zo maak je nog mooiere foto's op je iPad'
"Steeds vaker zien we mensen met een tablet fotograferen. En hoewel wij nog niet echt aan het straatbeeld kunnen wennen, is het helemaal niet zo gek. Je bent met je tablet namelijk prima in staat om foto's te maken..." Lees verder »

ComputerTotaal.nl: 'Zo houd je je systeem mooi up-to-date!'
"Updaten is net als back-uppen: saai en dus doen we het liever niet. Jammer genoeg is het ook net zo belangrijk. Je Windows-systeem is immers kwetsbaar voor malware en hackers, en updates repareren vaak allerlei kwetsbaarheden. Vergeet trouwens ook je toepassingen, stuurprogramma’s en het bios niet, want ook deze updates kunnen voor een beter, sneller of stabieler systeem zorgen..." Lees verder »

Google Blog: 'What's new in Chrome OS'
"To keep your Chromebook running like new, Chrome OS—Google’s fast, simple and secure operating system—updates itself automatically every couple months. Here’s more information about what new software features are available on Chromebook..." Lees verder »

The Verge: 'Twitter now lets you schedule tweets from its web app'
"Twitter says you can now schedule tweets right from the main web app. When composing a tweet, you should see a little calendar icon on the bottom row of icons at the bottom of the compose window. Click that and you can specify when you want your tweet to be sent..." Lees verder »

Control Alt Achieve: '30 Free Google Drawings Graphic Organizers'
"Several years ago when I started making webinars, my first one was on creating Graphic Organizers with Google Drawings. This was before I had started the this blog, so I never really shared all of that information in an official blog post. Until now..." Lees verder »

Lifehacker: 'How to Unlock Hidden Browser Games in Edge, Firefox and Chrome'
"Your web browser is full of secrets. I typically spend my time poring over new features I can unlock via pages like chrome://flags and about:config, but it’s also nice to take a little break and play the hidden games that come packed into the most popular browsers..." Lees verder »

How-To Geek: 'How to Convert Google Slides to PowerPoint'
"If someone sent you a presentation on Google Slides, but you’d rather work on it in Microsoft PowerPoint, you can easily convert it to a .pptx file in just a few simple steps. Here’s how it’s done..." Lees verder »
Afbeelding van Oberholster Venita via Pixabay

Geen opmerkingen:

Een reactie posten