zaterdag 16 mei 2020

De gratis online cursussen van de Tech Academy

De website Tech Academy biedt o.m. volledige online cursussen die je overal en altijd kunt volgen, met video’s, uitleg, vragen en voorbeeldfoto’s.
Tech Academy wordt gemaakt door de redacties van de computertijdschriften ComputerTotaalComputerIdee, Tips & Trucs en PCM. Deze cursussen moet je uiteraard betalen (de prijs valt m.i. best mee), maar er zijn ook een aantal online cursussen die volledig gratis zijn en ongeveer één uur duren.

Je dient je wel (gratis) te registeren voor de gratis online cursussen door op de pagina van de betreffende gratis cursus in het menu op de donkerblauwe knop Registeren te klikken. Zie afbeelding 1:

Afbeelding 1: Registreren voor een gratis cursus

Bij iedere cursus wordt uitgebreid vermeld wat je gaat leren en krijg je een overzicht van de cursusinhoud. Aan het eind van iedere cursus ontvang je een certificaat.

Binnenkort wil ik twee gratis cursussen doen:

1. In 60 minuten: veilig omgaan met wachtwoorden


"Je ontkomt online niet aan allerlei accounts en bijbehorende wachtwoorden. Algauw ben je geneigd om voor te makkelijke wachtwoorden te kiezen.
In deze cursus leggen we je uit hoe je veilig omgaat met in je inlogs en er zelfs geen omkijken meer naar hebt dankzij synchronisatie met al je apparaten en een wachtwoordkluis." Lees verder »

2. Thuiswerken op een Chromebook


"In deze cursus leer je dat je een Chromebook prima kunt gebruiken om thuis mee te werken. Je leert hoe je omgaat met de beperkingen en welke programma's je kunt gebruiken om het werken zo gemakkelijk mogelijk te maken." Lees verder »

Overige gratis cursussen...

Alle cursussen (te betalen en gratis) vind je op TechAcademy - Alle cursussen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten