vrijdag 10 april 2020

Leesvoer over thuis-/afstandsonderwijs. Handige tips, ideeën & interessante artikelen (4)

Een overzicht (aflevering 4) met tips en leuke ideeën, handige how to's en interessante artikelen over thuis- /afstandsonderwijs, die ik vond in mijn RSS-lezer. Ik wil dit alles graag met jullie delen. Misschien heb je er iets aan...

Rijksmuseum.nl: 'Online Rijksmuseum voor families'
"Nu we tijdelijk niet meer samen kunnen genieten van de kunst in de museumzalen, brengen we graag het Rijksmuseum bij je thuis. Online is er voor families en kinderen genoeg te beleven! Duik in de collectie, ga zelf lekker aan de slag of dompel je onder in een magazine..."
Bekijk deze website »
Vernieuwenderwijs: 'Afstandsleren: effectieve online didactiek'
"Een instructie op afstand geven kan goed met behulp van een (live) video. Op welke manier kun je dan vervolgens effectieve didactiek inzetten om leerlingen en studenten actief te laten leren? In dit artikel enkele tips voor effectieve online didactiek, waarbij ook handige tools voorbij komen. Ook vind je hier enkele gedachten ter overweging bij het afstandsleren..."
Lees verder »
Kennisnet.nl: 'Zoom gebruiken? Kies een veiliger alternatief'
"Toen bekend werd dat scholen hun deuren moesten sluiten vanwege het coronavirus, gingen leraren direct op zoek naar mogelijkheden voor les op afstand. Om hun leerlingen in beeld te houden gebruiken ze videochats. Op een veel gebruikte app, Zoom, is steeds meer kritiek. De app zou onveilig zijn en het niet zo nauw nemen met de privacy. Het is belangrijk dat scholen zich bewust zijn van de risico’s. Kennisnet adviseert scholen dan ook om zeer terughoudend te zijn met toepassingen als Zoom. Hieronder lichten we ons advies toe..."
Lees verder »
Kennisnet.nl: 'Les op afstand-loket voor alle onderwijsvragen'
"Onderwijsprofessionals uit het primair en voortgezet onderwijs kunnen tijdens de coronacrisis met al hun vragen over onderwijs op afstand terecht bij het Les op afstand-loket. Het online loket is sinds deze week open. Experts van Kennisnet, de PO-Raad en VO-raad beantwoorden vragen binnen 24 uur..."
Lees verder »
PO Raad: 'Les op afstand aan groep 1 en 2, focus en inrichting'
"Afgelopen week publiceerde de PO-Raad de kaart ‘les op afstand, focus en inrichting’.   Deze kaart biedt scholen een handvat om aan de hand van de eigen onderwijsmethoden leerdoelen te prioriteren om het onderwijs op afstand voor lezen, taal en rekenen voor groep 3 t/m 8 vorm te geven. Nu is er ook een tweede kaart beschikbaar. Deze richt zich op les op afstand aan groep 1 en 2..."
Lees verder »
VPNGids.nl: 'Veilig videobellen en online vergaderen: de beste programma’s, ook voor je privacy'
"Een groot deel van werkend Nederland zit momenteel thuis. Daarom schreven wij eerder al deze complete handleiding voor veilig thuiswerken. Het thuiskantoor is voorlopig ingericht en overleg vindt online plaats middels videoconference software. Privé gebruik je wellicht WhatsApp of FaceTime om in contact te blijven met vrienden en familie, maar voor het werk worden hier meestal andere programma’s voor gebruikt. Er zijn behoorlijk wat programma’s beschikbaar waarmee je kan videobellen en overleggen met collega’s en zakelijke contacten..."
Lees verder »
ComputerTotaal.nl: 'Beter thuiswerken op je iPad met deze 5 tips'
"Apple blijft schaven en schuren aan iPadOS en inmiddels is het besturingssysteem zo geavanceerd dat je je iPad goed kunt gebruiken als laptop. Thuiswerken op de tablet van Apple is niet langer meer een probleem. Wij geven je vijf tips als je wilt werken op een iPad..."
Lees verder »
The Next Web: 'How to make group video calls without logins or downloads'
"Video calling is more important now than it’s ever been. To avoid getting sick, more and more of us are working from home, and we’re avoiding in-person tete-a-tetes with friends and family. I’m sure there are a number of you who have taken to socialization-via-vidcall like ducks to water. But not everyone wants (or needs) to become a Zoom or Google Hangouts expert. And creating accounts for a bunch of new video conferencing software can be a pain.
But is there any form of video conferencing that doesn’t require you to login, download software, or otherwise commit your time, energy, and password-creating resources? There are, actually. Here are a few video calling sites you can use to have a video conference with no logins or installs required..."
Lees verder »
NU.nl: 'Met deze zes apps kun je videobellen met familie, vrienden en collega's'
"Wereldwijd gaan landen op slot en overheden manen burgers om binnen te blijven. Hoe blijf je toch in contact met je collega's of je familie? Voor veel mensen is videobellen een optie. NU.nl vergelijkt zes videobeldiensten: Skype, Zoom, Hangouts, Houseparty, FaceTime en Microsoft Teams..."
Lees verder »

Geen opmerkingen:

Een reactie posten