vrijdag 27 maart 2020

Op de Vlaamse website 'Oefen' (van KlasCement) vind je een schat aan online interactieve oefeningen voor jouw leerlingen om thuis te maken

Op de website Oefen.be staan alle interactieve oefeningen die op Vlaamse onderwijswebsite KlasCement staan.

Je kunt deze oefeningen gebruiken zonder dat je je hoeft te registeren of aan te melden. Dus wellicht handig om te gebruiken bij thuisonderwijs / onderwijs op afstand.

Afbeelding 1: Oefen.be

Op oefen.be vind je interactieve oefeningen gemaakt door collega's en interactieve oefeningen van o.a. Educaplay. Quizlet en Kahoot! Je zoekt er op trefwoord, onderwijsniveau of vak. Zie afbeelding 2:

Afbeelding 2: Zoeken op Oefen.be

Hoe stuur je leerlingen snel naar de oefeningen?

  • Klik op de homepage op 'lager' (= basisonderwijs)
  • Op deze pagina kun je aan de linkerkant je keuzes aangeven. Jouw keuzes worden 'uitgefilterd'. Je kunt keuzes maken bij onderwijsniveau, vak/leergebied, categorie en auteur.
  • Onder de titel in de lijst met oefeningen staat het (uniek) nummer van de oefening.
  • Geef deze 'link' (= https://oefen.be/25936) aan je leerling(en). Je leerlingen kunnen direct - zonder aanmelden of wat dan ook - aan de slag. Je kunt deze 'link' ook op de Yurls van jouw groep plaatsen.

Let op..!

  • Als je op de link van de betreffende oefening klikt, word je doorgelinkt naar de website waar deze oefeningen staan en verlaat je Oefen.be. Dit kan wellicht verwarrend zijn. Ga voor een nieuwe oefening dus steeds terug naar Oefen.be. Het is daarom handig om de oefeningen op een nieuw tabblad van jouw browser te openen. Op het eerder geopende tabblad blijft Oefen.be dan staan.
  • Bij sommige oefeningen staat onder en boven de pagina de knop [Andere oefeningen]. Vertel de leerlingen hier niet op te klikken, want dan komen ze bij de inhoudsopgave van de school die het betreffende materiaal heeft geleverd.

Conclusie

Oefen.be is een geweldig handige website met mooi oefenmateriaal voor jouw leerlingen. Ook een geweldig goed initiatief om al dit materiaal – keurig geordend – op één website bij elkaar te plaatsen en gratis en zonder inloggen ter beschikking te stellen, dus kun je jouw leerlingen de oefeningen thuis laten maken. Kortom: een aanrader dus (vind ik 😊)!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten