zondag 28 juni 2020

Op de website 'LanguageGuide' kunnen jouw leerlingen Engels woordjes leren rond een bepaald thema / onderwerp aan de hand van afbeeldingen en een native speaker

Wellicht ken je de website www.languageguide.org/nl. Zo niet, dan moet je er beslist even naar kijken. Op www.languageguide.org/nl kunnen leerlingen Engelse woordjes leren en oefenen rond een bepaald thema / onderwerp aan de hand van afbeeldingen en een native speaker.
Afbeelding 2

Afbeelding 1

Klik in het 'keuze menu' (zie afbeelding hierboven) op 'English (UK) (Engels (Verenigd Koninkrijk))' of op deze directe 'link': http://www.languageguide.org/engels-uk/woordenschat/. Je komt dan meteen op de juiste pagina, waarop het volgende staat (zie afbeelding 2)

Linksboven (in de blauwe balk) staat op deze pagina:


Verder staat hier de 'Nederlandse' tekst:
"Verken de wereld van de Engels (Verenigd Koninkrijk) woordenschat in een geluidsgeïntegreerde gids. Plaats je cursor over een object, woord of zin om het hardop uitgesproken te horen. Bewijs je woordenschatkundigheid door uitdagingen te voltooien."
en vind je een overzicht van de thema's en onderwerpen die aan de orde komen.

Als voorbeeld heb ik geklikt op 'The Body (Het Lichaam)'. Je ziet dan onderstaande  afbeeldingen (afhankelijk van het niveau dat je hebt ingesteld.) Zie afbeelding 1.

Afbeelding 1 'The Body'

Ook kun je de moeilijkheidsgraad van de oefeningen instellen (klik in de rechter bovenhoek op het tandwieltje.

Kortom,  je moet het allemaal maar eens op je gemak uitproberen!

Op dezelfde wijze kun je met een groot aantal talen oefenen, waaronder Frans, Duits, Spaans en nog veel meer. Nederlands staat er ook bij. Handig als je een leerlingen uit het buitenland in je groep krijgt, die Nederlands moet leren. Je kunt dit programma ook voor klassikaal gebruik inzetten en tonen op je digitale bord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten