donderdag 7 mei 2020

Op de websites Undraw en Open Doodles staan leuke gratis afbeeldingen die je zonder toestemming mag gebruiken voor allerlei doelen...

Op de websites unDraw en Open Doodles staan afbeeldingen die je gratis mag downloaden om te gebruiken bij allerlei projecten. De afbeeldingen van Open Doodles mag je bovendien kopiëren, bewerken, remixen en delen zonder dat je rekening hoeft te houden met auteursrechten.

Je kunt de afbeeldingen op beide websites downloaden als PNG-bestand en SVG-bestand. Zelf gebruik ik altijd een PNG-bestand.

1. unDraw

Bekijk deze open source-illustraties van unDraw.co. Ze zien er mooi uit en ze zijn gratis te gebruiken voor commerciële projecten. Je kunt PNG- of SVG-versies van de illustraties downloaden [Bron].

Afbeelding 1: unDraw - illustrations

Klik je rechtsboven in het venster op het gekleurde blokje, dan kun je de kleuren van de afbeeldingen wijzigen. Let wel: je wijzigt de kleur van alle afbeeldingen. Zie afbeelding 2:

Afbeelding 2: De kleur van alle afbeeldingen wijzigen

Full license text (over het auteursrecht van de afbeeldingen).
Via: The Rapid E-Learning Blog

2. Open Doodles

Open Doodles zijn afbeeldingen die je mag kopiëren, bewerken, remixen, delen of opnieuw tekenen zonder de beperking van het copyright. De afbeeldingen hebben een CC0-licentie) [Bron].
"Open Doodles by Pablo Stanley. Free for Commercial and Personal Use. No need to credit, license, or anything."

Afbeelding 3: De home page van 'Open Doodles'

Klik je rechtsboven in het venster (menu) op Compositions dan krijg je de afbeeldingen met gekleurde achteronden. Klik je op Generator dan kun je de kleuren van alle afbeeldingen in één keer wijzigen. Probeer het maar eens uit door op Theme of Create te klikken. Zie afbeelding 4:

Afbeelding 4: Kleuren afbeeldingen wijzigen

Via: The Rapid E-Learning Blog

Gerelateerde blogposts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten