zaterdag 2 mei 2020

Leesvoer..! Handige tips, how to's & interessante artikelen (21)

Dit is aflevering 21 van mijn overzicht met de leukste en handigste tips, how to's en artikelen die ik de afgelopen dagen las in mijn RSS-lezer. Ik wil dit alles graag met jullie delen. Misschien heb je er iets aan...

Meester Sander Academie: 'Gebruik je Digibord als een Pro - Leer alles over je digitale schoolbord'
"Bijna elke klas in Nederland heeft een digitaal schoolbord. Soms een scherm met een beamer, steeds vaker een touchscreen. Leuk zo’n scherm in je klas, maar wat kan je er allemaal mee? In deze cursus leer je welke tools jij kunt inzetten zodat je je straks een pro voelt tijdens je lessen. Alle tools die voorbijkomen zijn gratis te gebruiken en voor iedereen beschikbaar via internet..."
Lees alles over deze gratis online cursus »
Tweakers: 'Overheid waarschuwt NL-Alert-app te verwijderen wegens datalek'
"Het ministerie van Justitie en Veiligheid waarschuwt dat gebruikers van de NL-Alert-app deze van hun smartphone dienen te verwijderen. De app heeft te maken met een datalek, waardoor een externe dienst locatie- en andere persoonsgegevens kon verzamelen..."
Lees verder » 
MeesterSander.nl: 'Stop motion video’s maken met een Chromebook – Tip van Meester Sander'
"Een aantal weken mag ik de Asus Chromebook Flip c346 testen. Een super tof apparaat om mee te werken. Het is een Tablet en laptop in een en daarom leek het mij tof om er stop motion video’s mee te maken. In deze blog laat ik je zien hoe jij stop motion video’s kan maken met een Chromebook..."
Lees verder »
Rijksoverheid: 'Testbeleid uitgebreid voor nieuwe doelgroepen'
"Personeel in het basisonderwijs en de kinderopvang, jeugdtrainers en mantelzorgers kunnen binnenkort getest worden. Binnen de beschikbare testcapaciteit is er ruimte om extra doelgroepen te testen..."
Lees verder »
ComputerIdee.nl: 'Gratis cursus Thuiswerken op een Chromebook'
"We blijven met z’n allen zoveel mogelijk binnen en dat betekent dat we thuis werken én les krijgen. Daar heb je natuurlijk een goede laptop voor nodig en het is dan ook niet gek dat de vraag naar Chromebooks groter is dan ooit. We leggen je in de gratis cursus ‘Thuiswerken op een Chromebook’ in de Tech Academy uitgebreid uit hoe je alles uit je Chromebook haalt..."
Lees verder » 
Lerarencollectief: 'Werken aan taaldoelen. Welkekeuzes ga je maken?'
"Aan welke doelen in het taalonderwijs geef je prioriteit nu de school weer open gaat en je je leerlingen weer voor de helft van de tijd in de klas hebt? In deze tutorial krijg je vier handvatten aangereikt die je helpen om na te denken over de keuzes die je kunt maken in je leerstofaanbod voor lezen, spreken, schrijven en spelling..."
Lees verder »
PC-Active: 'Reviews tablets en welke tablet past bij jou?'
"Tablets zijn de laatste tijd weer wat populairder geworden, vooral dankzij het streamingtijdperk waardoor er veel series en films op deze apparaten worden bekeken. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een tablet en welke tablets zijn een goede keuze..."
Lees verder »
PC-Active: 'Optionele Windows-updates stopgezet door Microsoft'
"Microsoft zet vanaf mei alle optionele updates/zaken op een laag pitje voor alle Windows-versies die Microsoft nog ondersteunt, dus inclusief Windows 10. Wat merk je als gebruiker daarvan..."
Lees verder »
Dutch Cowboys: 'Hoe kun je je eigen data beter beschermen?'
"Het gebruik van een mobieltje en een laptop of computer is voor velen gewoon ‘part of the day’. ‘s Ochtends je appjes checken, even het nieuws lezen op de nieuwsapp en dan de laptop openklappen voor je werk… Waar je je niet altijd van bewust bent, is dat je bij al deze activiteiten data doorgeeft aan de zoekmachines, social media en apps die je gebruikt. En deze data is goud voor adverteerders. Gelukkig zijn er enkele dingen die je kunt doen om je data en privacy beter te beschermen..."
Lees verder » 
Digidactiek in de klas: 'Google Classroom - Maak kennis met Classroom'
(Laatst geüpdatet dinsdag 10-03-2020)
"Zeker indien je je studenten veelvuldig opdrachten laat indienen via Google Drive, behoud je via Classroom een veel beter overzicht over wie wat al dan niet heeft ingediend.
Je bent niet afhankelijk van je student om bestanden met je te delen, te werken via 'gedeeld met mij' ...
Daarnaast kan je aan je lesgroepen ook makkelijk andere digitale opdrachten koppelen, bijvoorbeeld, een Quizlet, InsertLearning, Quizizz, Nearpod, ... en niet te vergeten een Google Formulier.
Ook dit zorgt voor een beter overzicht doordat je alles aan je studenten aanbiedt op één centrale plaats..."
Lees verder »
Free Technology for Teachers: '5 Easy Ways to Improve Your Videos'
"Many of us are making more videos than ever before as a way to deliver instruction and or to simply keep our students updated about school (...) You can also improve your videos without having to learn a bunch of editing tricks. Here are some simple things that we can do to improve our videos without having to learn a whole bunch of editing techniques..."
Lees verder »
Google Blog: 'Google Meet premium video meetings - free for everyone'
"... Today, we’re making Google Meet, our premium video conferencing product, free for everyone, with availability rolling out over the coming weeks. We’ve invested years in making Meet a secure and reliable video conferencing solution that’s trusted by schools, governments and enterprises around the world, and in recent months we’ve accelerated the release of top-requested features to make it even more helpful..."
Lees verder »
Afbeelding van Oberholster Venita via Pixabay

Geen opmerkingen:

Een reactie posten