vrijdag 15 mei 2020

Leesvoer..! Handige tips, how to's & interessante artikelen (27)

Dit is aflevering 27 van mijn overzicht met de leukste en handigste tips, how to's en artikelen die ik de afgelopen dagen las in mijn RSS-lezer. Ik wil dit alles graag met jullie delen. Misschien heb je er iets aan...

Kennisnet.nl: 'Videochat-programma inzetten? Tips voor een goede aanpak'
"De coronamaatregelen zorgden de afgelopen tijd voor een enorme groei van het afstandsonderwijs. Videochatten nam een vlucht. Maar er zijn vragen. Hoe zit het met de privacy van leraren en leerlingen? Aan welke eisen moeten videochat-apps voldoen? Welke aanbieder is geschikt? Microsoft, Google of toch een nieuwe speler op de markt? In dit artikel zetten wij de mogelijke aanpak uiteen. Voor nu, en voor de tijd dat onderwijs op afstand een structureel onderdeel wordt van het programma..."
Lees verder »
HCC.nl: 'Wat is een omleidingslus?'
"Wie via de Berichtenbox van MijnOverheid op zijn smartphone wil inloggen op een veilige website, kan te maken krijgen met een 'omleidingslus'. Wat is het en hoe kom je ervan af..."
Lees verder »
ComputerTotaal.nl: 'Werkt Google Chrome op je smartphone niet? Probeer dit eens'
"Hoewel Google Chrome een fijne browser is, is het helaas geen applicatie zonder gebreken. Het kan nog wel eens gebeuren dat de browser vastloopt, niet goed werkt of heel traag is. Met deze tips helpen we je weer vooruit..."
Lees verder »
PC-Active: 'Windows 10 taakbalk en Startmenu instellen'
"De taakbalk en het Startmenu zijn waarschijnlijk de meest gebruikte onderdelen van de Windows-gebruikersinterface. Met een paar ingrepen maak je het inefficiënte Startmenu veel overzichtelijker en de taakbalk kan meer dan je denkt..."
Lees verder »
NOS.nl: '55.000 kinderen na heropening niet naar school uit angst voor coronavirus'
"Op 90 procent van de basisscholen zijn sinds de heropening kinderen thuisgebleven. Dat blijkt uit een peiling van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) onder ruim 1100 schooldirecteuren in het basis- en speciaal onderwijs. Naar schatting zijn 55.000 kinderen uit angst voor het coronavirus thuisgebleven. Op slechts 10 procent van de scholen waren alle leerlingen aanwezig..."
Lees verder »
Vos/abb: 'Infographic voor scholen over testbeleid corona – PO'
"Het ministerie van OCW heeft voor het primair onderwijs en de kinderopvang onder andere een infographic online gezet over het testbeleid met betrekking tot coronabesmettingen.
De infographic geeft stap voor stap weer wat mensen kunnen doen als zij een vermoeden hebben dat ze besmet zijn met het coronavirus. Er staat ook in wat scholen kunnen doen als er sprake is van meerdere besmettingen tegelijk. Het ministerie heeft ook aanvullende informatie over testbeleid van het RIVM online gezet..."
Lees verder »
Nu.nl: 'Google Chrome laat gebruikers tabbladen groeperen op naam en kleur'
"Gebruikers van internetbrowser Chrome die tabbladen maar niet weg kunnen klikken, kunnen voortaan wel meer structuur aanbrengen. De browser krijgt namelijk de optie om tabbladen te groeperen op bijvoorbeeld namen en kleuren, maakt Google bekend op zijn blog..."
Lees verder »
Zie ook:
Juffrouw Femke: 'Humor in Corona-tijd, kan dat?'
"Humor is belangrijk. Het schept een band. Samen lachen met elkaar is fijn. Humor kan stress verminderen. Het helpt je relativeren. Je kunt je even ontspannen. Humor is bovendien gezond. Het schijnt zelfs goed te zijn voor je immuunsysteem.
Maar kan humor altijd? Wat als een grap ten koste gaat van een ander? Of als iemand zich gekwetst voelt door een grap..."
Lees verder »
NU.nl: 'SpaceX zet simulator online waarmee je ruimtecapsule aan het ISS koppelt'
"SpaceX heeft een simulator online gezet waarmee iedereen kan proberen om een Crew Dragon-capsule aan het International Space Station te koppelen..."
Lees verder »
Ask a Tech Teacher: '169 Tech Tip #51 Find Public Domain Images'
"I know 'fair use' allows students to use most online images for educational purposes, but I want them to know how to find public domain pictures for everyday, non-school use. What’s the easiest way to do that..."
Lees verder »
Afbeelding van Oberholster Venita via Pixabay

Geen opmerkingen:

Een reactie posten