vrijdag 8 mei 2020

Handig: de 'Google Chrome'- extensie 'Office Online voor Google Chrome'

Om het 'Microsoft Office'-pakket aan te schaffen moet je je portemonnee trekken, maar je kunt Microsoft Office ook helemaal gratis gebruiken; alleen staat het dan online en heeft het minder mogelijkheden dan het dure 'Microsoft Office'-pakket (Microsoft 365).

De bestanden van Microsoft Office Online worden opgeslagen bij de online opslagdienst Microsoft OneDrive. Je hebt hier standaard gratis 5 GB opslagruimte. Ter vergelijking: bij de online opslagdienst van Google: Google Drive krijg je 15 GB voor nop.

Deze gratis Microsoft Office web-apps vind je op Office.com. Om de web-apps te kunnen gebruiken moet je wel inloggen met een gratis Microsoft-account. Klik vervolgens op het pictogram van Word, PowerPoint, Excel, Sway, OneNote, Outlook, enz. om het betreffende programma te openen.

De 'Chrome'-extensie 'Office'

Met de handige 'Google Chrome'-extensie 'Office' van Microsoft kun je in de browser 'Google Chrome' gebruik maken van dit gratis Microsoft Office Online. Zie afbeelding 1:

Afbeelding 1: De 'Google Chrome'-extensie 'Office' in de Chrome Web Store

Als je de extensie hebt geïnstalleerd in de browser 'Google Chrome' staat het icoontje van de extensie 'Office' in de bovenste balk van Chrome. Zie afbeelding 2:

Afbeelding 2: De 'Chrome'-extensie 'Office'

Niet alle online web-apps worden getoond in de 'Chrome'-extensie.
In afbeelding 3 hieronder staan alle online web-apps als je 'Office Online' opent via Office.com.

Afbeelding 3: Alle online web-apps van 'Office Online'

Videootje 'Office Online for Google Chrome​​'



Handleiding


Support.office.com: 'Snelle toegang tot uw Office-bestanden in de browser'
"De browserextensie van Office is een gratis extensie voor Edge en Chrome waarmee u gemakkelijke toegang krijgt tot uw Office-apps en -documenten waar dan ook op internet.  U kunt Word-, Excel-, PowerPoint- en andere Office-documenten snel openen en bewerken rechtstreeks vanaf uw Microsoft Edge- of Chrome-browser, zonder dat u de bureaublad-apps hoeft te openen.
Met de extensie worden alle recente documenten die u hebt geopend met Office, bijgehouden en beschikbaar gemaakt, zodat u uw documenten sneller kunt vinden. U kunt documenten zelfs slepen en neerzetten om ze online te openen..." Lees verder »

Gerelateerde blogposts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten