maandag 27 april 2020

Leesvoer..! Handige tips, how to's & interessante artikelen (19)

Dit is aflevering 19 van mijn overzicht met de leukste en handigste tips, how to's en artikelen die ik de afgelopen dagen las in mijn RSS-lezer. Ik wil dit alles graag met jullie delen. Misschien heb je er iets aan...

Lesopafstand.nl (Kennisnet) - In het primair onderwijs: 'Weer op school'
Scholen zijn druk bezig met plannen maken. plannen voor de toekomst. Ter ondersteuning van die plannen heeft Kennisnet een handig stappenplan gemaakt. Olaf de Groot heeft dat in een poster proberen samen te vatten. Je kunt deze poster ook downloaden.
Bekijk de poster »
Rijksoverheid: 'Uitgangspunten voor opening scholen primair onderwijs en kinderopvang'
"Dinsdag 21 april heeft het kabinet bekend gemaakt dat basisscholen, scholen voor speciaal onderwijs, scholen voor speciaal basisonderwijs en de kinderopvang vanaf 11 mei op een aangepaste manier weer open gaan. Op veel plekken gaat dat gelukkig goed. Op sommige scholen en kinderopvang bestaat onduidelijkheid. De minister voor Basisonderwijs, Voortgezet Onderwijs en Media en de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vragen scholen en kinderopvangorganisaties dringend om zich bij de herstart te houden aan het volgende..."
Lees verder »
Janfasen.nl: 'Trap niet in de val van de inhaalstress'
"Dinsdag heeft het kabinet besloten dat de scholen weer voorzichtig open mogen. Basisscholen vanaf 11 mei en een maand later de middelbare scholen. Mits ze voldoende zijn voorbereid op de ‘1,5 metersamenleving’. Dat gaat scholen prima lukken. Schoolleiders en leraren zijn meesters in het bedenken en uitwerken van gedegen en creatieve oplossingen voor zo’n vraagstuk.
Ik maak me meer zorgen over het volgende: dat scholen na opening zo snel mogelijk zullen overgaan tot de orde van de dag, hetgeen mogelijk betekent..."
Lees verder »
Ixvo.nl: 'Wist je dat.... je je in de meivakantie niet hoeft te vervelen?'
"In 2020 is de meivakantie anders dan andere jaren.
Je bent vooral veel thuis.
Toch willen we graag samen leuke dingen doen.
We geven je voor iedere dag tips.
Zo maak je samen toch fijne herinneringen..."
Bekijk hier de tips »
Docentenhelpdesk.nl: 'Classkick: hand opsteken en live feedback krijgen'
"Classkick is een gratis platform waarbij leerlingen tegelijk aan opdrachten werken. Een leerling kan om hulp vragen door zijn hand op te steken, wanneer hij iets niet snapt. Als een leerling iets niet begrijpt, dan kunnen zowel de docent als zijn medeleerlingen feedback geven..."
Lees verder »
ComputerIdee.nl: 'Tulpenvelden in bloei op satellietbeelden ESA'
"De Nederlandse tulpenvelden trekken iedere lente veel bekijks, van floraliefhebbers uit zowel binnen- als buitenland. Dit jaar zit dat er door de coronacrisis niet in. Om toch een beetje de sfeer te proeven, deelt de Europese Ruimtevaartorganisatie (ESA) nu zijn satellietbeelden..."
Lees verder »
ComputerIdee.nl: 'Terug in de tijd met Streetview' (uitlegfilmpje)
"Als je wilt weten hoe een bepaalde straat er een aantal jaren geleden uitzag, kun je gebruikmaken van Streetview. Je kunt hier foto’s vinden die teruggaan tot en met 2008. Hoe je Streetview kunt gebruiken om te zien hoe het in een aantal jaren is veranderd, zie je in deze how to..."
Bekijk hier het uitlegfilmpje »
ComputerTotaal.nl: 'Website maken met Google Sites & Drive'
"Je ziet op evenementen, opendagen en sportevenementen weleens schermen met grafische informatie of tekstboodschappen die regelmatig worden ververst. Waarom zou je voor je eigen club of vereniging niet een paar infoschermen opzetten? Met een slimme combinatie van Google Sites en Google Drive kun je een website maken in een handomdraai..."
Lees verder »
NU.nl: 'Facebook introduceert videobelfunctie voor maximaal vijftig personen'
"Facebook heeft vrijdagavond de nieuwe videobelfunctie Messenger Rooms aangekondigd. Daarmee is het mogelijk om met vijftig mensen tegelijkertijd te videobellen. Er is geen tijdslimiet aan het videobellen verbonden..."
Lees verder »
Gizmodo: 'Tab Groups Is Chrome's Best New Feature in Years, and Here's How to Use It'
"After making its way through the developer and beta versions of the browser, a significant new feature is arriving in the stable version of Google Chrome that most of us are using: Tab Groups. It might just change the way you browse the web forever..."
Lees verder »
Control Alt Achieve: 'Background Removal Tools and Activities'
"... we have seen lots of new tools pop up that make the process so much easier for removing the background of an image. So I figured it was time to revisit this topic, explore the new tools, and expand on the ideas for how students can use these in school..."
Lees verder »
9to5Google: 'How to record videos and take pictures w/ Google’s 3D animals'
"Google’s 3D animals have become a viral trend, but many people have been recording videos and taking pictures with them simply by taking screenshots or screen recordings. What you might not have realized, though, is that this feature has a built-in option for recording and taking pictures. Here’s how it works..."
Lees verder »
 Mashable: 'How to scan documents using your iPhone' (uitlegfilmpje)
"How to scan documents using your iPhone..."
Bekijk hier het uitlegfilmpje »
Afbeelding van Oberholster Venita via Pixabay

Geen opmerkingen:

Een reactie posten