dinsdag 21 april 2020

Leesvoer..! Handige tips, how to's & interessante artikelen (16)

Dit is aflevering 16 van mijn overzicht met de leukste en handigste tips, how to's en artikelen die ik de afgelopen dagen las in mijn RSS-lezer. Ik wil dit alles graag met jullie delen. Misschien heb je er iets aan...

Dutch Cowboys: 'Er komt gewoon een dag dat we mondkapjes gaan dragen'
"De maatregelen rond het coronavirus zorgen voor veel verdeeldheid. Niet alleen in ons land, maar over de gehele wereld. We zijn het nauwelijks met elkaar eens. Slimme apps staan in de spotlight. Ieder land gaat wel zelf het wiel uitvinden en Apple en Google worden niet vertrouwd. En dat in het high-tech tijdperk waar telecomproviders misschien meer weten over jouw gedrag dan Apple ooit kan bedenken...
Lees verder »
TechNieuws: 'Videobellen met grote groepen op WhatsApp, binnenkort is het mogelijk'
"WhatsApp is prima geschikt om in contact te blijven in diverse soorten, zoals audio, tekst en videogesprekken. Maar binnenkort komen er een aantal verbeteringen waarmee het nog makkelijker zal worden..."
Lees verder »
Dutch Cowboys: 'Corona en autorijden: met hoeveel personen mag je in een auto zitten?'
"In tijden waarin we 1,5 meter afstand moeten houden is autorijden toch wat lastig. Want met hoeveel mensen mag je wettelijk gezien momenteel in een auto zitten? Kun je een boete krijgen? En hoeveel kost een dergelijke boete als je de regels niet opvolgt? Wij vertellen je er alles over in dit blog over: 'Autorijden in Coronatijd'..."
Lees verder »
Juffrouw Femke: 'Laat je leerlingen hun eigen alfabet ontwerpen'
"Dit vinden mijn leerlingen elk jaar een leuke opdracht. Ze kunnen er veel van zichzelf in kwijt. Bovendien hoeft je niet een heel goede tekenaar te zijn, om er iets moois van te maken..."
Lees verder »
NU.nl: 'Snelcursus 5G: zes vragen en antwoorden over het nieuwe telecomnetwerk'
"Over een aantal maanden is het zover: dan wordt 5G officieel uitgerold over Nederland. De nieuwe generatie mobiel internet moet onder meer voor sneller dataverkeer zorgen. Maar 5G brengt ook zorgen met zich mee: hoe zit het bijvoorbeeld met onze gezondheid. In dit artikel: de basis van 5G, in zes vragen en zes antwoorden..."
Lees verder »
Dutch Cowboys: 'Bijna helft Nederlanders is voor gebruik corona-app'
"Uit een nieuw onderzoek blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders (47%) voor het gebruik van een corona-app is van de overheid. Opvallend is in het onderzoek natuurlijk de vraag hoe belangrijk mensen hun privacy vinden. De alles bepalende vraag wat je dus belangrijker vindt, gezondheid of privacy? Maar liefst 72% van de ondervraagde Nederlanders vindt privacy (tijdelijk) van ondergeschikt belang en kiest voor zijn gezondheid tijdens de corona crisis..."
Lees verder »
HCC.nl: 'De computer en de crisis'
"Wie handig is met computers, heeft een streepje voor tijdens de coronacrisis. De computer is de weg naar buiten, naar sociale contacten en naar een prettige bezigheid binnenshuis of in de tuin.
De overbekende, lichtelijk spottende opmerking dat alle senioren achter de geraniums zitten, kan naar het rijk der fabelen worden verwezen. Dit geldt namelijk lang niet voor iedereen, veel mensen hebben gezocht naar mogelijkheden om zich te ontwikkelen op de digitale snelweg..."
Lees verder »
PO Raad: 'Minister Slob: warme overdracht tussen po en vo extra belangrijk'
"De overgang van het primair naar het voortgezet onderwijs ziet er dit jaar anders uit. De eindtoets die normaal gesproken in deze periode wordt afgenomen, gaat voor leerlingen in groep acht niet door. Een hogere eindtoetsuitslag kan dus niet leiden tot een bijgesteld schooladvies. Het schooladvies dat voor 1 maart aan leerlingen is gegeven, wordt daarmee definitief. Minister Slob vraagt in een brief aan alle scholen en besturen in PO en VO om ‘extra inzet van zowel po-scholen als vo-scholen, om ervoor te zorgen dat leerlingen starten in een brugklas die op een niveau die rechtdoet aan hun capaciteiten en mogelijkheden’..."
Lees verder »
Tweakers: 'Mark Rutte: Corona-apps worden niet verplicht'
"Het gebruik van corona-apps wordt niet verplicht, zegt premier Mark Rutte. Eerder liet het kabinet de mogelijkheid nog open dat de contact-tracing-apps verplicht konden worden gesteld, maar de minister-president sluit dat nu uit..."
Lees verder »
Creative Kids Concepts: 'Gratis Thuiswerklessen van De Talent Torens'
"In verband met de Corona-crisis zijn leerlingen gedwongen om thuis aan de slag te gaan. Om het thuis werken wat leuker en gemakkelijker te maken voor de leerlingen en de ouders in deze periode, bieden wij u graag gratis thuiswerklessen van De Talent Torens aan.
Met deze gratis kunst- en technieklessen kunnen de leerlingen ook thuis leren zónder continu achter een beeldscherm te hoeven zitten.
We hebben een selectie gemaakt van lessen die goed kunnen worden uitgevoerd met materialen die de meeste mensen wel in huis hebben.
De lessen zijn ingedeeld leeftijdscategorieën, zodat u gemakkelijk de juiste les kunt kiezen voor uw kind(eren). U hoeft geen achtergrondkennis te hebben over de onderwerpen van de lessen. U kunt hier direct mee aan de slag met de kinderen in de thuiswerk-situatie.
Wij zullen deze thuiswerklessen gratis beschikbaar stellen over de gehele periode dat de basisscholen gesloten zullen zijn vanwege de Corona-crisis..."
Lees verder »
Microsoft Pulse: 'Lesgeven op afstand: de volgende stappen'
"Veel scholen geven momenteel les op afstand en gebruiken hiervoor producten als Microsoft Teams, dat de mogelijkheid biedt om lessen online voort te zetten.
Wat normaliter een paar maanden in beslag neemt, hebben scholen op één week tijd gedaan gekregen: een complete overstap van lesgeven in klaslokalen naar virtueel lesgeven in een online omgeving. Door deze snelle digitale transities, is extra aandacht voor beveiliging en beheer van de omgeving wenselijk, zodat scholen ook nog lang goed gebruik kunnen maken van de online omgevingen..."
Lees verder »
Gratis te downloaden eBook 'Snelcursus Microsoft Teams'.
ComputerIdee.nl: 'Zoekbalk Windows 10 toont laatste coronanieuws'
"Wil je op de hoogte blijven van het laatste coronanieuws, dan hoef je daarvoor binnen Windows 10 niet ver meer te zoeken. De zoekbalk die onderdeel is van het startmenu van Windows 10, is voorzien van een blokje met corona-updates..."
Lees verder »
WhatsApp FAQ: 'Een videogesprek starten' [iPhone]
Met de functie Videobellen kun je via WhatsApp videogesprekken voeren met je contacten..."
Lees verder »
"Via Video-oproepen kun je videogesprekken voeren met je WhatsApp-contacten. Op Android is videobellen alleen beschikbaar voor Android 4.1 en hoger. Als het besturingssysteem van je telefoon niet wordt ondersteund, is deze functie niet beschikbaar..."
Lees verder »
How-To Geek: 'How to Print to PDF on Windows 10'
"On Windows 10, you can print a document to PDF from any application, thanks to the built-in Print to PDF feature. You no longer have to use the old XPS Printer or install a third-party application..."
Lees verder »
Afbeelding van Oberholster Venita via Pixabay

Geen opmerkingen:

Een reactie posten