zaterdag 18 april 2020

Leesvoer..! Handige tips, how to's & interessante artikelen (15)

Dit is aflevering 15 van mijn overzicht met de leukste en handigste tips, how to's en artikelen die ik de afgelopen dagen las in mijn RSS-lezer. Ik wil dit alles graag met jullie delen. Misschien heb je er iets aan...

Basisonderwijs Online: Nieuwsbrief | 4 en 5 mei 2020
"Op 4 mei herdenken we de oorlogsslachtoffers en op 5 mei vieren we onze vrijheid. Zowel de Anne Frank Stichting als het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft hiervoor gratis lesmateriaal ontwikkeld, dat tevens geschikt is voor thuisonderwijs. Verder vind je in deze nieuwsbrief o.a. een leuke Thuis-muziek-maak-challenge en een nieuwe klimaatgame voor groep 7-8..."
Lees hier deze nieuwsbrief »
Trouw: 'Hoe kunnen de scholen weer open? Vijf mogelijke scenario’s'
"Het kabinet hakt volgende week een knoop door over versoepeling van de coronamaatregelen. Hoe zien de Nederlandse scholen er na de meivakantie uit? Vijf scenario’s..."
Lees verder »
De Bibliotheek Eindhoven: 'De Digitale Voorleestas'
"Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek.
Ben je door je eigen prentenboeken heen en is de Bibliotheek nog steeds dicht? Hieronder vind je elke week nieuwe prentenboeken in de Digitale Voorleestas..."
Lees verder »
Social media in het mbo: 'Nieuwe functies in Microsoft Teams: april 2020'
"Nu veel scholen Microsoft Teams gebruiken voor de online lessen, komt er ook meteen veel feedback en vragen los rondom functies en verbeteringen. Microsoft heeft in rap tempo aan een aantal veelgevraagde functies gewerkt en die zullen deze maand beschikbaar komen..."
Lees verder »
Komensky Post: 'Tips voor aanvankelijk lezen bij onderwijs op afstand'
""Vrijwel ieder kind start in groep 3 met het speciale gevoel dat het nu echt gaat gebeuren: In groep 3 ga je zelf leren lezen. Voor veel kinderen is dit ook daadwerkelijk het geval. Binnen heel korte tijd kennen ze bijna alle letters en lezen ze woorden en zinnen." Schrijft Marion van der Meulen, lees- en schrijfdeskundige bij Zwijsen en moeder van drie kinderen in haar informatieve blog (zie voor de link hieronder).  Maar hoe pak je dat aan bij afstandsonderwijs..."
Lees verder »
Tweakers: 'Google integreert Meet in Gmail en toont tot zestien deelnemers beeldvullend'
"Google werkt aan nieuwe functionaliteit voor Meet, de videoconferencingtool die voorheen Hangouts Meet heette. Gebruikers kunnen deze straks direct vanuit Gmail openen en er komt een optie om maximaal zestien deelnemers tegelijk beeldvullend te zien..."
Lees verder »
"Ja, het is van Facebook en ja, de privacyvoorwaarden zijn dubieus. Maar ja, het is wel hét communicatiemiddel dat iedereen gebruikt. Zie daar een groot dilemma: WhatsApp in de ban doen of toch maar gewoon mee blijven doen..."
Lees verder »
NU.nl: 'Facebook waarschuwt gebruikers die nepnieuws over coronavirus plaatsen'
"Facebook gaat gebruikers waarschuwen die nepnieuws over het coronavirus hebben geplaatst. Het gaat om berichten die tot fysieke schade kunnen leiden, zoals het advies om bleek te drinken om het virus te doden..."
Lees verder »
PC-Active: 'Waar moet je op letten bij het bouwen van je eigen website?'
"Ben je van plan om een eigen website te bouwen, dan zijn hier allerlei handige toepassingen en systemen voor. We hebben een aantal aandachtspunten op een rij gezet..."
Lees verder »
Dutch Cowboys: 'Dit weekend naar de dierentuin? Het kan, maar dan wel online'
"Alle dierentuinen in Nederland zijn al een aantal weken gesloten. Om bezoekers, abonnementhouders en andere dierenliefhebbers een alternatief te bieden kun je bij veel dierentuinen nu online een kijkje nemen. En dat varieert van live streaming tot complete wandelingen en filmpjes. Ga je graag naar de dierentuin? Dan zit er niks anders op dan online een bezoekje te brengen. Wij vertellen je wat een aantal van de bekendste dierentuinen van Nederland aanbieden..."
Lees verder »
Juffrouw Femke: 'Rapport thuisonderwijs'
"De leerlingen werken al 5 weken thuis aan school.
Hoe gaat dat? Als leerkracht heb je niet overal zicht op.
Daarom ontworpen mijn collega Richelle en ik een “rapport thuisonderwijs”.
Hierin kunnen leerlingen zichzelf beoordelen.
Ook is er ruimte voor ouders om aan te vullen..."
Lees verder »
Lerarencollectief: 'Collectief in vakmanschap, beter thuis in afstandsonderwijs - Overzicht'
"Tips en trucs die je kunt gebruiken om afstandsonderwijs een kwalitatieve duw in de rug te geven. Met korte tutorials van collega-leraren en gerenommeerde onderwijsprofs biedt het Lerarencollectief jullie de helpende hand. De nieuwste tutorial is van Andre Gilara. Welke vragen kan je stellen, welke modellen kan je gebruiken voor de samenhang en hoe kan je zaakvakken aan elkaar koppelen..."
Lees verder »
Afbeelding van Oberholster Venita via Pixabay

Geen opmerkingen:

Een reactie posten