vrijdag 17 april 2020

Leesvoer..! Handige tips, how to's & interessante artikelen (14)

Dit is aflevering 14 van mijn overzicht met de leukste en handigste tips, how to's en artikelen die ik de afgelopen dagen las in mijn RSS-lezer. Ik wil dit alles graag met jullie delen. Misschien heb je er iets aan...

POLS Nieuwsbrief Basisonderwijs 16 april 2020 | Editie 459
Weer heel veel tips voor thuisonderwijs, zoals o.m.: Positief communiceren. Hoe doe je dat?; Werkboekjes en Edukleurplaten Koningsdag; Hoe teken ik een selfie of verschillende gezichtsuitdrukkingen? Leuke tekenopdrachten voor thuis!; Leuke proefjes voor thuis!; Gratis online prentenboeken; Een quiz maken met Yurls; Koningsdag en 5 mei Thuis en Opdracht-tekenbladen Koningsdag...
Lees hier de volledige nieuwsbrief »
HCC.nl: 'Wat is Google SafeSearch en hoe werkt het?'
"Internet is een geschenk, maar kan ook een nare plek zijn. Zonder dat je het wilt, kan het gebeuren dat je op zoekresultaten botst die je liever niet had gezien. En bepaalde content kan al helemaal confronterend zijn als je jonge kinderen hebt, want je wilt dat ook zij zelf op een veilige manier op internet kunnen rondkijken..."
Lees verder »
Het Google productblog: 'Werelddag van de Kunst: nieuwe virtuele culturele activiteiten voor het hele gezin'
"We kunnen in deze tijden allemaal een beetje inspiratie gebruiken. Voor de Werelddag van de Kunst heeft Google Arts & Culture daarom Family Fun met Kunst en Cultuur gelanceerd; nieuwe manieren om te leren over kunst, dieren, wetenschap, ruimte, boeken en muziek. Je kunt ontdekken wat er in een zwart gat zit, chillen met een Jurassic-gigant in virtual reality, of zelfs oefenen met Harry Potter-magie. En voor de kleintjes is er een pinguïn die je meeneemt op virtuele rondleidingen door museumgalerijen..."
Lees verder »
Google Arts & Culture: 'Familieplezier met kunst en cultuur'
"Leuke weetjes, geweldige activiteiten en verrassende verhalen om samen te ontdekken..."
Juffrouw Femke: 'Alternatieven voor de eindmusical'
"De eindmusical: dat is een van de dingen waar de leerlingen van groep 8 echt naar uitkijken!
Wat als de eindmusical niet door kan gaan door de Corona-crisis?
Ik verzamelde een aantal alternatieven..."
Lees verder »
NU.nl: 'Banken trekken aan de bel over vloedgolf aan WhatsApp-fraude'
"In de laatste weken is er sprake van een vloedgolf van fraude via WhatsApp. Een woordvoerder van Betaalvereniging Nederland zegt tegen NU.nl dat het aantal meldingen "met tientallen procenten" is toegenomen..."
Lees verder »
ComputerIdee.nl: 'Gratis cursus Windows 10 up-to-date'
"Als je veel met Windows 10 werkt, is het belangrijk dat het besturingssysteem altijd up-to-date is. Maar niet alleen dat, ook je drivers en programma's moeten omwille van de veiligheid regelmatig worden bijgewerkt. Start nu de gratis cursus in Tech Academy en je bent helemaal bij de tijd..."
Lees verder »
Autoriteit Persoonsgegevens: 'Keuzehulp privacy bij videobel-apps'
"De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft bij 13 veelgebruikte videobel-apps gekeken naar de belangrijkste privacyaspecten. Zoals welke gegevens de app verzamelt, wat de app daarmee doet en of de communicatie beveiligd is. De AP krijgt namelijk veel vragen over privacy bij zulke apps, nu mensen massaal zijn gaan videobellen tijdens de coronacrisis. Daarom biedt de AP een keuzehulp om verschillende videobel-apps te vergelijken..."
Lees verder »
AOb.nl: 'Autoriteit Persoonsgegevens waarschuwt voor Zoom'
"Wees voorzichtig met het gebruik van Zoom. Die waarschuwing geeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) in een inventarisatie van dertien veelgebruikte videobel-apps die gisteren is gepubliceerd. Gebruikers kunnen de veiligheid van videobelsoftware verbeteren met de juiste instellingen..."
Lees verder »
TeachThought.com: '22 Simple Tips For Video Calls For Teachers'
"The premise is simple enough: What can you do to improve your next video call on Zoom, Skype, or Google Hangout? And are there any specific things teachers should consider?
With some basic equipment and just a little planning, it’s not that difficult..."
Lees verder »
Dutch Cowboys: 'De 5 valkuilen tijdens videobellen'
"Misschien was je voor de uitbraak van het coronavirus nog redelijk onbekend in de wereld van het videobellen. Inmiddels doen we dit massaal met eigenlijk iedereen die we kennen. Het is tenslotte zo'n beetje de enige manier om onze collega's, vrienden en familie live te zien en spreken. Waarschijnlijk heb je inmiddels dus wel ontdekt dat de camera niet te dicht bij moet staan en het handig is als huisgenoten, kinderen en huisdieren niet in de buurt zijn.
Dit zijn de 5 valkuilen tijdens het videobellen. Soms grappig, maar vaak toch handig om rekening mee te houden..."
Lees verder »
App.ai-cursus.nl: 'De nationale AI-cursus - Gratis online cursus Kunstmatige Intelligentie'
"Gratis, voor alle Nederlanders. Omdat artificiële intelligentie (AI) essentieel is, nu én in de toekomst.
Artificiële of kunstmatige intelligentie wordt de meest ingrijpende technologische ontwikkeling van onze tijd. Er wordt zelfs gezegd dat AI meer verandering teweeg gaat brengen dan het internet. Hoog tijd om er meer over te weten te komen!
De Nationale AI-cursus is begrijpelijk, snel en gratis. Het is bovendien de perfecte opstap als je je verder wil verdiepen.
  • AI is spannend, biedt veel kansen.. En is heel erg gaaf.
  • Na deze cursus weet je wat AI echt inhoudt.
  • Je ontvangt een certificaat voor de succesvolle afronding!"
Volg hier de gratis cursus »
Kopafbeelding van Oberholster Venita via Pixabay

Geen opmerkingen:

Een reactie posten