woensdag 4 maart 2020

Website 'Beleef de lente' toont prachtige webcambeelden van nesten van allerlei vogels. Je vindt er ook gratis materiaal om in de klas te gebruiken

De website Beleef de lente (van de vogelbescherming) toont middels webcambeelden wat er allemaal gebeurt bij allerlei vogelnesten. Jouw leerlingen kunnen zo op ieder moment van de dag live meekijken in die verschillende vogelnesten. Hartstikke leuk!!

Afbeelding 1: De homepage van 'Beleef de lente'

Er kan 'live' worden meegekeken in het nest van een steenuil, kerkuil, slechtvalk, ooievaar, lepelaar, bosuil en binnenkort van een koolmees. Bovendien kun je ook meekijken wat er allemaal bij een vijver gebeurt.

Op de pagina In de klas (zie afbeelding 2) vind je allerlei gratis lesmateriaal dat je kunt downloaden of online kunt bekijken (lestips, filmpjes).

Afbeelding 2: Gratis lesmateriaal en meer...

Kijk ook eens bij de minilessen! Een mini-les geef je in 5 tot 20 minuten en er is geen voorbereiding voor nodig. Het zijn korte lessen, met observatieopdrachten en korte doe-opdrachten.

Ook is er gratis materiaal voor werkstukken en spreekbeurten te vinden. Klik op de afbeelding van de betreffende vogel en je kunt alle informatie over deze vogel downloaden.

Leuk, mooi en interessant materiaal voor een serie 'natuur'-lessen of om te gebruiken in een thema /  project over de lente.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten