zondag 22 maart 2020

Leesvoer extra! Handige tips, how to's & interessante artikelen

Dit is aflevering 9 van het wekelijkse overzicht met leuke tips, handige how to's en interessante artikelen die ik de afgelopen week vond in mijn RSS-lezer. Ik wil dit alles graag met jullie delen. Misschien heb je er iets aan...

ComputerTotaal.nl: 'Zo kun je je Windows 10-wachtwoord verwijderen'
"Als je alleen woont of als jij de enige bent die bij je computer kunt, vind je het misschien niet nodig om met een wachtwoord op Windows 10 in te loggen. Gelukkig kun je je Windows 10-wachtwoord verwijderen om je zo automatisch aan te melden..."
Lees verder »
ComputerTotaal.nl: 'Microsoft Teams vs Slack: welke tool is beter?'
"Slack heeft miljoenen gebruikers, maar die heeft Microsoft Teams ook. Het zijn beide tools om in samen te werken, waarbij Microsoft het voordeel heeft dat het past binnen de Office-producten. Kortom, het bedrijfsleven maakt veelal gebruik van Teams. Slack moet het hebben van de mond-tot-mond-reclame. Waarschijnlijk weet je van tenminste één van de twee dat het bestaat, maar welke samenwerktool is uiteindelijk het beste..."
Lees verder »
ComputerTotaal.nl: 'Bestanden comprimeren met gratis compressietools'
"Of je nou bestanden back-upt, (online) bewaart of als bijlage meestuurt: je houdt die het liefste zo compact mogelijk. Bestanden comprimeren (verkleinen) kan met behulp van compressietools. In dit artikel helpen we je op weg met de beste gratis compressietools en gaan we onder andere dieper in op de werking van de populaire software 7-Zip..."
Lees verder »
ComputerTotaal.nl: 'Waarom je je pc vandaag nog wil opschonen'
"Werken met een nieuwe pc voelt ongeveer zo fijn als slapen onder een net gewassen dekbed. Windows heeft nog niet te lijden onder allerlei gebruikssporen en alles werkt snel, soepel en naar behoren. Maar naarmate je de computer langer gebruikt, zul je merken dat hij steeds langzamer wordt. Programma’s starten minder snel, haperen tijdens het gebruik, of beginnen zomaar ineens te crashen. Dan is het tijd om je computer op te schonen..."
Lees verder »
ComputerTotaal.nl: 'In 3 stappen een slimme back-up in de cloud'
"We behandelen regelmatig het maken van back-ups omdat het helaas nog steeds nodig is. Het maken van een back-up is saai, je wilt er het liefst niet over nadenken. Met dit als uitgangspunt gaan we een back-up naar de cloud één keer instellen, om er niet meer naar om te hoeven kijken..."
Lees verder »
PC-Active: 'Workshop iPad en iPhone instellingen'
"Wil je wat aanpassen op je iPhone of iPad, dan kun je dat in de app Instellingen. We nemen een kijkje..."
Lees verder »
"In netwerkcommunicatie, waaronder ook internetten valt, zijn twee adressen essentieel: het IP-adres en het MAC-adres. Die eerste term klinkt bekend, maar wat is het MAC-adres en waartoe dient het..."
Lees verder »
ComputerTotaal.nl: 'Alles over thuiswerken: tips en tools'
"Met oog op het verminderen van de verspreiding van het corona-virus worden veel medewerkers geacht om thuis te werken. Hoe kan je thuiswerken zo praktisch mogelijk realiseren en wat zijn handige tools? Dit artikel geeft antwoord op al je vragen omtrent thuiswerken..."
Lees verder »
ComputerTotaal.nl: 'Thuiswerken? Met deze back-up tips kun je gewoon bij al je bestanden'
"We werken steeds vaker vanaf huis en hoeven minder vaak naar kantoor af te reizen. Om werkzaamheden vanuit huis te doen, moet je wel over de juiste bestanden beschikken. Hoe zorg je ervoor dat je alle gegevens die je nodig hebt binnen handbereik hebt? We geven zeven tips..."
Lees verder »
ComputerTotaal.nl: 'Veelvoorkomende Windows 10 problemen oplossen'
"Windows geeft weleens problemen. Geen nood: met de juiste hulp ben je de meeste kuren van Windows de baas. Wij laten je zien met welke onderdelen en trucs je Windows in korte tijd weer op de been helpt. Alsof er niets is gebeurd..."
Lees verder »
ComputerTotaal: '15 handige tools voor je pc'
"Heb je last van een pc die niet optimaal presteert? Of vertoont juist andere apparatuur in je thuisnetwerk mankementen? Dan is het vaak flink speuren naar de oorzaak van het probleem, met een goede gereedschapskist aan tools voor je pc weet je precies of alle onderdelen in (en aan) je computer naar behoren werken..."
Lees verder »
ComputerTotaal.nl: 'De 5 tekenen van malware: zo ontdek je of je de dupe bent'
"Wie last heeft van malware op zijn pc is niet blij. Het kan de snelheid en functionaliteit van je computer ernstig belemmeren en voor een hoop problemen zorgen. Maar hoe ontdek je eigenlijk dat je last hebt van malware, zonder meteen een hele systeemscan uit te voeren..."
Lees verder »
"De hardware van een computer gaat jaren mee, de software niet. Voor software komen continu updates en patches uit. Het up-to-date houden van alle software is echter een vervelende klus. Hoe je al je software en drivers automatisch updatet, lees je in deze how to..."
Lees verder »

Geen opmerkingen:

Een reactie posten