donderdag 19 maart 2020

12 Gratis online werk-/oefenbladmakers (werkbladgeneratoren) om aanvullende oefenbladen te maken voor rekenen en taal

In deze blogpost vind je een overzicht met 13 websites waar je  - gratis en zonder account -werkbladen kunt maken (genereren) en downloaden om te gebruiken in je groep. Misschien dat je de genoemde websites al kent en/of gebruikt.

Het overzicht in deze blogpost is natuurlijk niet volledig. Daarom mijn vraag: als jij nog een bruikbare website(s) weet waar je allerlei werkbladen gratis kunt maken (genereren) - m.n. voor taal/spelling - en die niet in onderstaand lijstje staat/staan, wil je die website(s) dan a.u.b. melden via het reactieformulier onder deze blogpost. Alvast heel hartelijk bedankt!

1. Basisonderwijs Online - De WerkbladenGenerator van Lessucces.nl | Rekenen



Tellen - optellen en aftrekken - keer/deelsommen - klokkijken - breuken - lengtematen en redactiesommen.

2. Basisonderwijs Online - Spellingswerkbladen genereren



Spellingswerkbladen genereren, oefenen en woorden flitsen | diverse spellingsmethoden. Of kies een methode-onafhankelijke spellingscategorie.


Ook antwoordbladen.

4. Sommenmaker.nl



Sommenmaker.nl is een veelgebruikte webtool waarmee leerkrachten uit het basisonderwijs en speciaal onderwijs, remedial teachers, maar ook ouders, extra rekenwerkbladen maken die je kunt printen en sommen die je online kunt maken. Met de Sommenmaker kunnen rekenopgaven worden gegenereerd die aansluiten op de specifieke behoefte van een leerling of groep. Zeker ook aanbevolen voor het automatiseren van basissommen en tafels.

Op Sommenmaker.nl kun je rekenwerkbladen samenstellen voor groep 3, 4, 5, 6, 7 en 8. Ook werkbladen met stipsommen, tafels en cijfersommen.
Geef aan wat je wilt oefenen en druk dan op de knop 'Maak werkblad' en genereer onbeperkt werkbladen of klik op 'Online sommen oefenen' voor online oefeningen. Ook antwoordbladen.


5. Klokrekenen.nl / Klokrekenen.be



Als leerkracht en remedial teacher ben je voor extra oefening vaak op zoek naar aanvullend lesmateriaal, ook als het gaat om het leren klokkijken.
Als ouder help je je kind ook graag als het wat extra ondersteuning nodig heeft of misschien wat meer aan kan.
Op klokrekenen.nl stel je eenvoudig en snel zelf werkbladen samen. Kies eerst wat je wilt oefenen, bijvoorbeeld de hele uren, halve uren, kwartieren of een combinatie daarvan. Daarna kies je het type klok waarmee je de oefeningen wilt samenstellen, bijvoorbeeld een klok met wijzers, een digitale klok of een klok met Romeinse cijfers. Tot slot bepaal je het aantal klokken en het soort werkblad. Je kunt de werkbladen klokkijken printen of opslaan als PDF. Natuurlijk kun je bij de werkbladen ook antwoordbladen genereren. Je kunt ook online oefenen.

Goed om te weten:
Op klokrekenen.be wordt 8.25 uur in de analoge klok als 'vijfentwintig na acht' gezien.
Op klokrekenen.nl wordt 8.25 uur in de analoge klok als 'vijf voor half negen' gezien.


Op rekenrijtjes.nl maak je met een paar muisklikken allerlei soorten rekenwerkbladen voor jouw leerlingen. Je kunt op een eenvoudige manier rekenwerkbladen samenstellen voor de tafels, deeltafels, minsommen en plussommen en biedt de mogelijkheid om werkbladen te genereren met kolomsgewijs optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen en staartdelingen. Je kunt je gemaakte rekenwerkbladen vervolgens downloaden en afdrukken. Alle werkbladen kunnen gemaakt worden met een uitgewerkt antwoordblad.

7. Sommenprinter.nl



De oefenbladen van Sommenprinter kun je gebruiken in combinatie met een lesmethode van school. Aangezien het om algemene rekenstof gaat, zijn de printbladen zowel voor het basisonderwijs als in het voortgezet onderwijs te gebruiken.
Via deze site is het mogelijk onbeperkt werkbladen met sommen te genereren die je zelf kunt uitprinten. Ook antwoordbladen.
Heel uitgebreid; alle typen sommen w.o. breuken.


Studiewijs.nl is gemaakt voor kinderen, ouders en leerkrachten uit het (basis)onderwijs. Op de site zijn gratis rekenwerkbladen te genereren.
Ieder werkblad is uniek en samen te stellen aan de hand van je eigen wensen!
De rekenwerkbladen zijn inclusief de antwoorden! Alle werkbladen worden in PDF gemaakt.

10. Blijfwijs.nl - Gratis sommenmaker




Op de website van Juf Milou vind je allerlei werkbladmakers voor groep 3 t/m 8. Er zijn werkbladmakers voor: begrijpend lezen, fout gespeld woord, redactiesommen, sommen maken, spelling, werkwoordspelling, woordenschat, woordsoorten en zinsontleding en noem maar op. Er zijn ontzettend veel kant-en-klare werkbladen te vinden (pdf). Kortom: deze site is de moeite waard om uitgebreid te bekijken.



Kopafbeelding 'schrijfmachine' van OpenClipart-Vectors via Pixabay

Geen opmerkingen:

Een reactie posten